Biografia

Ramon Mitjaneta (1980) és un cantautor la vida del qual transcorre sempre entre dos paisatges: el paisatge del seu poble natal, Sant Ramon (Segarra), i el paisatge del seu poble d’acollida, Sant Julià de Ramis-Medinyà (Gironès).

De jove, a Sant Ramon, va descobrir-hi ben aviat la màgia del Rock, amb les cançons que tot el jovent de Sant Ramon cantava, a totes hores, als anys 90: Sopa de Cabra, AC/DC i Guns N’ Roses. Seran, aquells, anys de moltes descobertes musicals i aprenentatge amb el seu germà i més amics.

Un bon dia, va decidir que volia saber més coses del món, i va emprendre camí a Girona per tal d’estudiar-hi la carrera d’Història. A la Universitat de Girona, ben aviat, a banda d’aprendre-hi Història, va començar a relacionar, i a admirar, totes les formes artístiques i culturals al llarg dels anys. Serà en aquells anys universitaris com una altra passió començarà a eclipsar-lo per tot el que aporta: llegir les autores i autors clàssics de la literatura. Des d’aleshores, la història, la literatura i la música, l’han acompanyat i marcat, pas a pas i mot a mot.

És així com, d’aquesta fusió, l’any 2009 neix el seu projecte musical. L’any 2015, amb molt bona acollida, va publicar el seu primer treball discogràfic: “Mentre el món reposa”. I, casualment, com acostuma a fer el grup australià AC/DC, o com també feia el novelista francès Gustave Flaubert, publicar cada 7 anys, aquest any 2022, amb moltes més coses a dir, Ramon Mitjaneta treu a la llum el seu segon treball discogràfic: “Com Robinson Crusoe”.